Primjena međunarodnih standarda

Kako bismo pružili što kvalitetniju uslugu, kreirali smo sistem rada kroz tri osnovne faze:

Prva faza: Procjena

Razumijemo da prva briga uključuje odrednice „vrijeme“ i „novac“. Želite znati koliko će vremena trebati da se dobije certifikat i koliko će koštati priprema.

Budući da je svaka situacija jedinstvena, najbolji prvi korak je sveobuhvatna procjena. Naši konsultanti temeljno će pregledati trenutne procese u vašem preduzeću, a koji su povezani sa željenim standardom.

Nakon što završimo procjenu, dostavićemo detaljnu GAP analizu. Naš GAP izvještaj precizno određuje gdje postojeći sistem upravljanja zadovoljava standarde, a gdje je potrebna dorada.

GAP analiza pruža plan aktivnosti koje je potrebno provesti da biste došli do željenog certifikata.

Druga faza: Procesno savjetovanje

Da bismo vašem osoblju pomogli da razumije i pripremi se za postupak certifikacije, radićemo sa njima na upoznavanju sa osnovnim zahtjevima standarda i postupka dobijanja certifikata.

Određeni pojmovi mogu izgledati prekomplikovano za vaše zaposlene, ako nisu ranije upoznati sa terminologijom koja se koristi u svijetu standarda. Nakon što ih upoznamo sa mapom puta za certifikaciju, naši konsultanti će raditi sa vašim timom tokom cijelog procesa i biti podrška prilikom otklanjanja nedostataka koji budu uočeni.

Naši konsultanti poslužiće vam kao vodič za implementaciju i pravilno dokumenovanje sistema upravljanja, kako biste u potpunosti ispunili sve zahtjeve željenog standarda.

Treća faza: Revizija i certifikacija

Nakon što vaša kompanija implementira i u potpunosti dokumentuje sistem upravljanja, vršimo internu provjeru. Svi naši konsultanti su ujedno i eksterni vodeći auditori za određene standarde sa dugogodišnjim iskustvom, što nam omogućava da razumijemo značaj interne provjere i šta eksterni auditori koji dolaze ispred certifikacijske kuće žele vidjeti tokom eksterne provjere.

Nakon što naš tim izvrši internu provjeru i pomogne vam da otklonite preostale nedostatke, vaša organizacija je u potpunosti spremna za provođenje provjere od strane certifikacijske kuće.

Ako našem klijentu treba stalna podrška, naš tim može ostati uključen tokom postupka certifikacije.

Naš tim možete angažovati u jednoj ili u sve tri navedene faze.

Angažovanjem naše konsultantske kuće, stičete partnera koji će vas voditi kroz složene zahtjeve međunarodnih standarda, a vaš put dobijanja željenog certifikata učiniti lakšim.

Standardi

ISO 50001:2018

Sistem menadžmenta energijom

ISO 37001:2016

Sistem menadžmenta protiv mita/korupcije

ISO 13485:2016

Sistem menadžmenta kvalitetom, medicinska sredstva

IATF 16949

Sistemi menadžmenta kvalitetom u automobilskoj industriji CE znak

ISO 22000:2018

Sistem menadžmenta bezbjednošću hrane