MEĐUNARODNI STANDARDI

Prva faza: Procjena

Razumijemo da prva briga uključuje odrednice „vrijeme“ i „novac“. Želite znati koliko će vremena trebati da se dobije certifikat i koliko će koštati priprema.

Budući da je svaka situacija jedinstvena, najbolji prvi korak je sveobuhvatna procjena. Naši konsultanti temeljno će pregledati trenutne procese u Vašem preduzeću, a koji su povezani sa željenim standardom.

Nakon što završimo procjenu, dostavićemo izvještaj  koji precizno određuje gdje postojeći sistem upravljanja zadovoljava standarde, a gdje je potrebna dorada. Izvještaj sadrži i plan aktivnosti koje je potrebno provesti da biste došli do željenog certifikata.

Druga faza: Priprema za certifikaciju

Da bismo vašem osoblju pomogli da razumije i pripremi se za postupak certifikacije, radimo sa njima na upoznavanju sa osnovnim zahtjevima standarda i postupka dobijanja certifikata.

Određeni pojmovi mogu izgledati prekomplikovano za vaše zaposlene, ako nisu ranije upoznati sa terminologijom koja se koristi u svijetu standarda. Naši konsultanti poslužiće vam kao vodič za implementaciju i pravilno dokumenovanje sistema upravljanja, kako biste u potpunosti ispunili sve zahtjeve željenog standarda.

Nakon što vaša kompanija implementira i u potpunosti dokumentuje sistem upravljanja, vršimo internu provjeru. Svi naši konsultanti su ujedno i eksterni vodeći auditori za određene standarde sa dugogodišnjim iskustvom, što nam omogućava da razumijemo značaj interne provjere i šta eksterni auditori koji dolaze ispred certifikacijske kuće žele vidjeti tokom eksterne provjere.

Treća faza: Certifikacija

Nakon potpune primjene dokumentovanog sistema upravljanja, potvrde kroz  internu provjeru i otklanjanja  preostalih nedostataka kroz korektivne mjere, vaša organizacija je u potpunosti spremna za provođenje provjere od strane certifikacijske kuće.

Naši konsultanti, na Vaš zahtjev prisustvuju cerifikacijskom auditu.

Naš tim možete angažovati u jednoj ili u sve tri navedene faze.

Standardi

Angažovanjem naše konsultantske kuće, stičete partnera koji će vas voditi kroz složene zahtjeve međunarodnih standarda, a vaš put dobijanja željenog certifikata učiniti lakšim.

Kontaktirajte  nas za detaljnije  infromacije!

ISO 50001

Sistem menadžmenta energijom

ISO 37001

Sistem menadžmenta protiv mita/korupcije

ISO 13485

Sistem menadžmenta kvalitetom, medicinska sredstva

IATF 16949

Sistemi menadžmenta kvalitetom u automobilskoj industriji CE znak

ISO 22000

Sistem menadžmenta bezbjednošću hrane